Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 17:22 - МАРШРУТКАТА
Автор: helene77 Категория: Забавление   
Прочетен: 3318 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 07.12.2009 10:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Замисляли ли сте се защо толкова много хора в София използват транспортното средство, наречено “маршрутка” ? Как защо, защото тази бяла летяща чиния на четири гуми може да бъде толкова полезна! Ето и найните предимства:

1. Социална функция, а именно сближаване. Напоследък казват, че хората се отдалечават един от друг. Това не е вярно. Именно в маршрутката те стават толкова близки. Tолкова са близо един до друг, че усещат пулса на човека до себе си, усещат неговата миризма ( можете да разберете кой е пушач и кой не е, кой е ял мусака и кой е пил бира ). В това превозно средство пътниците си помагат в трудни моменти. Ако не успеете да се задържите на някой завой - не се тревожете, има на кого да се подпрете, така че се отпуснете спокойно и се радвайте на пътуването. А ако не можете да си поемете въздух от толкова много хора около вас, просто си мислете как ще подобрите рекорда си под вода на морето и ще изумите останалите !
2. Спортът е здраве. Всички са забързани и от работа нямат време за спорт, а след работа са прекалено изморени. Едно тридесет минутно приключение с белия бус ще ви осигури сутрешната гимнастика. Препоръка: когато се хванете за колчето, сменяйте позата на краката - така ще се стегнете равномерно. А ако сте спечелили екскурзия до Малдивите и не можете да карате сърф, не се тревожете, маршрутката ще ви даде един добър тренинг! Трябват ви около 3-4 седмици по 30 минути возене в пиков час в столицата и сте готови да заминете. И цунами не може да ви уплаши след като сте свикнали да издържате на непредвидимите завои и резки спирания на пилотите на бели таксита.
3. Бързите реакции са нещо хубаво и полезно за всеки човек. Имам приятелка, която беше толкова бавна и мудна, че ме изнерваше. Откакто започна да пътува с маршрутка, стана изключително подвижна и бърза. Тя се беше променила само след два месеца и една седмица. Като чуеше, че някой зашумули с торбичка, знаеше, че това е знак, че ще слиза скоро и че е жена. Фокусираше за отрицателно време къде се намира тя и се стрелваше да седне на нейното място! И винаги успяваше.
Ето как маршрутките развиват рефлексите и мозъчната дейност.
4. Живеете в столицата. Вече сте решили да си купите и кола, обаче не знаете как да избегнете задръстванията? Шофьорите на маршрутни таксита могат да ви покажат всичко. Въпросът е да застанете най-отпред и да наблюдавате от къде минават. Ще откриете улички, за които не сте и подозирали, че съществуват! Ще видите на кой светофар може да се направи стратегическо нарушение, така че да надхитрите останалите участници в движението и да тръгнете първи с мръсна газ и повишено самочувствие от маневрата ( уточнението тук е, че понякога могат да ви изненадат мъже,облечени в тъмно сини униформи,чакащи до бяла кола със синя лампа на капака ). Разбира се може да си водите записки, защото не се очаква от вас да запомните точно на коя пряка трябва да завиете на ляво. Тук опитът е изключително ценен когато бързате за бизнес среща, за кино, или когато желаете да впечатлите новата си приятелка какъв страхотен шофьор сте!
5. Нерви. Вие сте изключително нервен човек и семейството ви постоянно ви казва да не се дразните и викате за най-малкото. Седнали сте в маршрутката, защото се качвате на първа спирка и пътувате към центъра. Зима е, всички са облекли големите, топли, зимни, якета. Колкото по-голямо, толкова повече топли! Да, но когато се вози близо 10 минути хванат за колчето, на човека над вас му става топло и решава да се разкопчее. Той едва успява да направи тази сложна операция и ето че успява. Да но ципът на неговото яке, с провиснало синджирче накрая, постоянно се люлее пред вашето лице. Това би ви изнервило до краен предел, но вие вече не сте същия човек! От една година пъвувате по този начин и сте калили нервите си и това не ви прави впечетление. Вашите близки са доволни, вие също.
6. Имате камъни в бъбреците? Има решение и за вас. Возете се в маршрутка по 38 минути дневно в рамките на един месец. За по-добър ефект от лечението стойте прави, дори и да има свободни места. Оставете се да подскачате по неравните европейски пътища на град София. Камъните просто ще се разбият и ще се чувствате добре, освен това ще спестите и някой лев за лекарства.


ПРИЯТНО ВОЗЕНЕ,

Хелена
05.06.2009 г.


Тагове:   маршрутка,


Гласувай:
6



Следващ постинг

1. malinko69 - ....69...
04.12.2009 18:31
случва се и някой някого/някоя/да опипа..:P
цитирай
2. анонимен - :D:D:D
04.12.2009 21:23
добре си напипала същността на маршрутките :D
цитирай
3. анонимен - съгласна
04.12.2009 22:52
съм с всичко, аз също съм ги ползвала и съм преживяла какви ли не случки в тези "бели летящи чинии":)
цитирай
4. metaphor - синята лампа е предимно на тавана ...
04.12.2009 23:13
синята лампа е предимно на тавана или на таблото ама на капака още не съм виждал :)
цитирай
5. rat - синята лампа е предимно на тавана ...
05.12.2009 09:48
metaphor написа:
синята лампа е предимно на тавана или на таблото ама на капака още не съм виждал :)

Не бъди толкова дребнав, не се занимавай с подробности:))))))))))))))
Хайде сега да се замислим, защо след всичките тези неудобства, българинът продължава да ползва маршрутките безропотно. Еми да спре да се качва в тях и те имат два изхода: или да подобрят нещата, или да фалират. МММММ да, имах един приятел, който нон стоп плюеше по един нощен клуб, било скъпо, охраната била невъзпитана, а беше там през ден.......еми не ходи там бре ПИЧ, много е просто, заведения БОЛ......Обаче дали имаме алтернатива при транспорта наистина не знам.
цитирай
6. silver4eto - helene77
05.12.2009 20:49
До болка ми е познато... интимното запознанство... от близо с останалите пътници ... :))) Поздрави!!!
цитирай
7. vasilan - утре ще опитам
05.12.2009 23:06
то било купон бре :)))
цитирай
8. анонимен - tova kakvo pravi v poezia?
06.12.2009 12:04
tova kakvo pravi v poezia?
цитирай
9. анонимен - Абсолютно! Ако случайно са ви уд...
07.12.2009 13:38
Абсолютно! Ако случайно са ви удобрили за участие в Сървайвър или друго подобно шоу, не е зле преди заминаването да потренирате със софийските бусчета! Просто няма начин след това да не сте във върховна форма както физически, така и психически. Защото мотото на всички шофьори на такъв транспорт е, че в бусчетата им няма място за деликатни хора със слаби нерви и негодни физически. За това ако искате да напревите мускули и да подобрите психическата си издържливост-това е начинът! След няколко седмици всекидневно возене в пиковите часове... повярвайте ми, малко ще са нещата на този свят, които ще могат да ви стреснат!
А и имам още една идея. Преди да ви назначат на работа на някоя висока позиция, но свързана с доста стрес, не е лошо да потренирате! След това дори и най-тежките преговори с клиенти ще ви се сторят като приятно занимание!!!
Изобщо вижте колко много положителни неща може да научи човек от използванет на такъв транспорт. :-)))
цитирай
10. анонимен - нищо не става от тия
07.12.2009 16:00
Рядко ги използвам като транспорт, защото наглоста им е безгранична.Давам му пари за билет, той ги взима и толкоз.А билетче... ниц.Искам си го - дава ми го с жест на дарение.Наглеци.
цитирай
11. annapurna - Веднъж се качих на микробус във С...
12.12.2009 21:16
Веднъж се качих на микробус във София, и втори път нямам желание да го направя. Вярно е че това си е истинско оцеляване...И простотията в отношението на шофьорите към пътуващите е просто уникална. Когато идваш от страна където шофьора ти казва винаги "Благодаря", където слиза от автобуса да ти помогне за багажа...просто не ти се иска да живеш в България.
цитирай
12. анонимен - imigrant
14.12.2009 12:25
otidete v madrid/ispania/,kak te mogat da si organizirat transporta, chistota,red,ne ti se sliza ot avtobusa,istinsko udovolstvie,za edno evro obikalash grada.kazete mi,bratia balgari, kak da obicham balgaria.az obicham evropa.
цитирай
13. desozz - Супер фейлетон. Смях се от сърце, но ...
19.12.2009 13:48
Супер фейлетон.Смях се от сърце,но за жалост това е голата истина и не само за столицата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: helene77
Категория: Поезия
Прочетен: 15708
Постинги: 6
Коментари: 14
Гласове: 84
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930